VVD%2C+SGP%2C+CU+willen+actie+cisgenese
Nieuws
© locatetv.com

VVD, SGP, CU willen actie cisgenese

De Europese Commissie moet duidelijkheid geven over de mogelijkheden voor toepassingen van cisgenese.

Dat stellen drie Europarlementariërs van VVD, SGP en CU.

De Europese Commissie heeft nog steeds niet vast kunnen stellen of cisgenese onder de wetgeving van Genetische gemodificeerde gewassen valt, stelt VVD-Europarlementariër Jan Huitema. 'Daarmee blijft er onduidelijkheid aan welke voorwaarden er gelden voor het gebruik van deze techniek.'

Veel voordelen

Huitema en zijn collega's Peter van Dalen (CU) en Bas Belder (SGP) stellen dat er veel voordelen zijn voor het gebruik van cisgenese voor voedselproductie, milieu en economie. 'We vinden dat het een volkomen veilige techniek is.'

De drie hebben schriftelijke vragen gesteld aan de Europese Commissie om politieke druk op te bouwen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  70 %
Meer weer