Westmaas profiteert van de zon

Ondanks de slechte prijzen is de interesse in de aardappelteelt groot. De eerste zonnestralen leverden woensdag een geweldig druk bezochte Aardappeldemodag in Westmaas op.

Jorg TönjesBestuursvoorzitter Louise Fresco van Wageningen Universiteit en Research haalde in haar openingswoorden de slechte prijsvorming en de handelsrelatie met Rusland aan. Ze riep de sector op andere markten aan te boren.
Tijdens de dag spraken de boeren uit het hele land tot ver in België minder over de prijs dan over de teelt. Veel bezoekers zetten vraagtekens bij de oogstverwachtingen. Nattigheid nu en droogte eerder kunnen de verwachting wat lager maken en de stemming wat temperen.
De Aardappeldemodag is volgens directeur René van Diepen van de NAO zo’n belangrijk begrip geworden dat geen bedrijf meer wil ontbreken. ‘Het aantal deelnemers is sinds de start verdrievoudigd en de bezoekersaantallen groeiden naar 6.000 tot 6.500 mensen.’ Standhouders zeggen niet voor de omzet aanwezig te zijn, maar veel meer om handen te schudden en contacten aan te halen.
Zware regenval in de vorige week belemmert het werk van de telers op het eigen bedrijf. De zon had woensdag nog te weinig drogend werk gedaan om thuis te gaan rooien. Telers kozen dus voor een bezoek aan proefbedrijf Westmaas. Daar demonstreerden de grote fabrikanten hun rooiers, soms op rupsbanden, voor drommen boeren met hun gezinsleden.
Tijdens Potato Europe, begin september in Duitsland, zullen de rooiers weer te zien zijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer