Leveringscondities+voer+in+IKB
Nieuws
© Twan Wiermans

Leveringscondities voer in IKB

LTO en NVV willen via IKB aan alle varkenshouders de eis stellen dat ze alleen zaken doen met veevoerleveranciers op basis van leveringsvoorwaarden die door LTO en NVV collectief zijn vastgesteld. Komende weken werken beide organisaties dat verder uit.

Dat zegt Henk Boelrijk, die namens LTO betrokken is bij de kwaliteitsbewaking van diervoerders in Nieuwe Oogst. LTO en NVV vergaderden deze week. De furazolidonaffaire was een van de agendapunten.

In 2010 stelden LTO en NVV modelovereenkomsten op. Daar hebben veehouders toen op beperkte schaal gebruik van gemaakt. Productaansprakelijkheid is een actueel item. LTO wil haar leden daarin faciliteren.

Het kan altijd beter

De furazolidonaffaire had niet kunnen worden voorkomen. 'De private kwaliteitssystemen zoals GMP+ en IKB werken, maar fraude en criminele activiteiten kunnen daarmee nooit worden voorkomen. Maar zaken kunnen altijd nog beter', aldus Boelrijk.

Boelrijk vervolgt: 'Van het huidige incident leren we dat we een onderneming geen GMP+-certificaat voor handel en transport moeten geven als er op locaties van deze onderneming ook voer wordt gemengd. Dat is de kat op het spek binden.’

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Weer

 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  60 %
Meer weer