Effici%C3%ABnter+met+grond+omgaan
© Willem Dijkema

Efficiënter met grond omgaan

Veel activiteiten tijdens Meet en Green hadden betrekking op het aspect 'Efficiënter met de grond omgaan'.

In plaats van breedwerpig strooien rijenbemesting toepassen, dankzij een bodemschan weten hoe een perceel is opgebouwd en GPS gestuurd bomenplanten. Allemaal onderwerpen die behandeld werden tijdens de boomkwekerijdag Meet en Green in Swolgen.

Bodem in kaart

De bodem in kaart brengen trok de meeste belangstelling. Met name de Veris MSP3 biedt goede mogelijkheden om vijf variabele elementen van een perceel in kaart te brengen.

Zo meet het apparaat dat achter een normale trekker hangt, het percentage organische stof, de pH, de elektrische geleidbaarheid op 0-30 centimeter en 0-90 centimeter en maakt het een hoogtekaart van het perceel.

Advies

Op basis van de gegevens geeft Agrifirm Plant een advies op maat voor het perceel. Zo kan een loonwerker plaatsspecifiek de grond bekalken of voorzien van extra organische stof om de groeiomstandigheden voor de teelt van gewassen te optimaliseren.

Op bijgaande foto's zijn deze en andere onderwerpen die tijdens Meet en Green te zien waren weergegeven.

Weer

 • Maandag
  4° / -3°
  30 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  20 %
 • Woensdag
  7° / 5°
  10 %
Meer weer