Boeren leren omgaan met prijsrisico's

LLTB, Wageningen UR, Maastricht Universiteit en agrarisch marktonderzoeksbureau Geelen Consultancy starten een project prijsrisicomanagement onder Limburgse boeren en tuinders.

Boeren+leren+omgaan+met+prijsrisico%27s
© Nieuwe Oogst

Doelstelling is om boeren en tuinders beter te wapenen tegen onverwachte prijsschommelingen. Dit geldt niet alleen voor de verkoop van hun producten, maar ook voor de inkoop van grondstoffen.

Indekken van prijsrisico's kan bijvoorbeeld met termijncontracten, maar ook met vaste prijsafspraken met zowel leveranciers als afnemers. In eerste instantie wordt onderzocht wat de kennis is op het gebied van prijsrisicomanagement.

Opzetten van ondernemersgroepen

Daarnaast wordt geïnventariseerd of er behoefte is aan het opzetten van ondernemersgroepen die zich richten op prijsrisicomanagement. Vervolgens krijgen deze groepen gerichte trainingen om financiële risico’s af te dekken.

De ondernemersgroepen kunnen eventueel uitgroeien tot coöperaties met als hoofdtaak het managen van prijsrisico’s voor de leden. Begin september 2014 start het project met een kort onderzoek waarbij Limburgse boeren en tuinders online een vragenlijst kunnen invullen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer