Plus 2 procent voor export sierteelt

De Nederlandse exporterende groothandelaren in bloemen en planten realiseren tot en met juli dit jaar een exportwaarde van 3,4 miljard euro.

Plus+2+procent+voor+export+sierteelt
© FloraHolland

Over de eerste zeven maanden van dit jaar is dit een stijging van 1,6 procent. Voor afgelopen juli geldt dat de export 2 procent hoger is dan in juli 2013. Dit meldt VGB op basis van exportstatistieken van Floridata.

De algemene tendens is dat door de politieke onrust de afzet van bloemen en planten naar Oost-Europa verzwakt. In andere Europese landen is er juist sprake van geleidelijk herstel na de economische crisis.

Fragiel

Juli is met een toename van 2 procent tot bijna 330 miljoen euro dit jaar de zesde maand, waarin de exportwaarde stijgt. Ondanks de totale plus van 1,6 procent voor de export van sierteeltproducten beoordeelt VGB de groei en het herstel van de markt nog als fragiel.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  18° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 7°
  10 %
 • Zaterdag
  17° / 10°
  20 %
Meer weer