Handel: sierteelt met Duitsland afstemmen

Duitse en Nederlandse handelaren in bloemen en planten starten een onderzoek om de Nederlandse en Duitse sierteeltsector beter op elkaar af te stemmen. Dat meldt de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten (VGB).

Handel%3A+sierteelt+met+Duitsland+afstemmen
© FloraHolland

VGB is samen met het Verband des Deutschen Blumen- Groß- und Importhandels e.V.(BGI) de initiatiefnemer voor het onderzoek dat binnenkort van start gaat.

Belangrijkste handelspartner

'Duitsland, het grootste afnemer van bloemen en planten, is de belangrijkste handelspartner voor Nederland, de wereldleider in productie en export van sierteeltproducten', geeft de vereniging aan.

'Om die reden is het zinvol dat beide landen de belangen van de sierteeltsector met elkaar af stemmen.'

Wensen en behoeften

Daarvoor brengen beide partijen eerst de wensen en behoeften in beide landen in kaart. De resultaten van het marktonderzoek worden uiterlijk dit najaar opgeleverd.

De uitkomst dient als basis voor de maatregelen die BGI en VGB vervolgens nemen om de sierteeltsector aan beide zijden van de grens te versterken.

Economische factor grensgebied

Omdat teelt en handel in sierteeltproducten een belangrijke economische factor in het Duits-Nederlandse grensgebied is, financiert Brussel een deel van dit onderzoek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  16° / 8°
  20 %
 • Maandag
  14° / 9°
  95 %
 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
Meer weer