Ex%2Dhandelaar+Rabo+bekent+schuld+Liborfraude
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ex-handelaar Rabo bekent schuld Liborfraude

Een voormalige handelaar van Rabobank heeft bij een rechtbank in New York schuld bekend aan het manipuleren van het interbancaire rentetarief Libor. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.

De oud-handelaar, Paul Robson, werkte op het kantoor van Rabo in Londen. Hij heeft bij de rechtbank in Manhattan toegegeven met collega's samengespannen te hebben om het Libortarief te beïnvloeden.

Zijn veroordeling staat gepland voor 2017, geeft het ministerie van Justitie aan. Tot die tijd mag Robson op vrije voeten blijven, maar hij moet zich wel wekelijks melden bij de autoriteiten via het internet.

Boete

In juni bekende een andere voormalige handelaar van Rabobank eveneens schuld aan fraude met Libor. Rabobank betaalde een boete van bijna 775 miljoen euro aan Amerikaanse en Europese toezichthouders in de zaak.

ANP

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  10 %
 • Zondag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer