Maat%3A+Rabobank+zal+verlies+zelf+dragen
© Agrimondiaal

Maat: Rabobank zal verlies zelf dragen

Rabobank reageert correct op de schikking in het Libor-schandaal en zal het verlies zelf moeten dragen. Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland.

'Het is heel triest dat dit is gebeurd,' laat Maat weten. 'Het geeft een flinke douw aan de Rabobank. Ik vind dat zij passend reageren en vind het goed dat de voorzitter van het de Raad van Bestuur (Piet Moerland, red.) de consequenties aanvaard.'

Maat verwacht niet dat de 774 miljoen euro die de bank moet betalen, wordt verhaald op de klanten. 'Ze zullen het verlies voor eigen rekening nemen. Daar staat tegenover dat de winst van de bank hoger is dan dit bedrag.'

Grootste financier

De Rabobank is met een marktaandeel van zo'n 85 procent de grootste financier van de agrarische sector. LTO Nederland zal er scherp op toezien dat de financiering aan de land- en tuinbouw door de Rabobank ook na het Libor-schandaal op peil blijft.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 4°
  10 %
 • Donderdag
  6° / 4°
  60 %
 • Vrijdag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer