CBS%3A+boycot+treft+0%2C1+procent+export
Nieuws
© flags.com

CBS: boycot treft 0,1 procent export

De Russische boycot van agrarische producten betreft slechts 0,1 procent van de totale Nederlandse goederenexport, blijkt volgens CBS uit de exportcijfers van 2013.

Wel meldt het CBS dat het voornamelijk gaat om uitvoer van eigen makelij waar Nederland relatief veel aan verdient.

Nederland exporteerde in 2013 voor bijna 7 miljard euro aan goederen naar Rusland. Dit is minder dan 2 procent van de totale Nederlandse export van 433 miljard euro. Hiermee is Rusland elfde op de lijst van belangrijkste exportbestemmingen.

Zuivel

De goederen waarvoor het importverbod geldt, hadden in 2013 een waarde van 527 miljoen euro, dat is 0,1 procent van de totale export toen. Van dit bedrag heeft de helft ofwel 257 miljoen euro betrekking op zuivelproducten.

Ook bij de geboycotte producten is het Russische aandeel in de export bijna 2 procent. Het eerste halfjaar van 2014 werd overigens 7 procent minder uitgevoerd dan in dezelfde periode van 2013.

Wederuitvoer

Maar liefst 91 procent van de geboycotte goederen voor Rusland wordt in Nederland geproduceerd. Het overige deel betreft wederuitvoer, aldus de publicatie van CBS over de exportcijfers van Nederland naar Rusland.

· Lees hier alle berichten over de Russische boycot van agrarische producten uit de EU.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  3° / 1°
  90 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  13° / 4°
  50 %
Meer weer