Telers+glastuinbouw+slaan+handen+ineen
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Telers glastuinbouw slaan handen ineen

De Nederlandse glastuinbouwsector bundelt de krachten in de coalitie 'Samen Sterk' met als doel de consumptie van groente en fruit van eigen bodem te promoten.

De stichting bestaat uit de bedrijven RedStar, Looije, Greenco, Veiling Zon, Harvest House, DOOR Partners en Van Nature.

Het initiatief is een reactie op de Russische boycot van onder meer groenten en fruit uit de Europese Unie. Door meer groente en fruit te consumeren kan het wegvallen van de Russische exportmarkt worden gecompenseerd.

Landelijke campagne

Om dit voor elkaar te krijgen geeft Samen Sterk vandaag het startsein voor een landelijke campagne om 'de diversiteit, smaak en kwaliteit' van Nederlandse groente en fruit te promoten.

Dat krijgt invulling door onder meer consumenten via social media aan te sporen, net zoals dat eerder al werd gedaan in België (met peren) en Polen (appels). Nederlandse glastuinbouwers moeten het voor wat betreft de export naar Rusland vooral hebben van tomaten, paprika's en komkommers.

Geen winstoogmerk

Samen Sterk wil alleen Nederlands product promoten en heeft geen winstoogmerk. De stichting is in gesprek met verschillende partijen binnen de sector en sluit niet uit dat ook andere organisaties zich zullen aansluiten.

· Lees hier alle berichten over de Russische boycot van agrarische producten uit de EU.

ANP/eigen berichtgeving

Weer

 • Dinsdag
  20° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
Meer weer