NPA+vreest+komst+AVP+en+PED
Nieuws
© NPA

NPA vreest komst AVP en PED

De Britse National Pig Association vreest de komst van Afrikaanse varkens pest (AVP) en Porcine epidemic diarrhea virus (PED).

In een grote campagne wijst de organisatie varkenshouders, maar vooral vervoerders op de risico's die kleven aan transport.

Groot-Brittannië voert veel handel met andere landen en telt daarnaast relatief veel inwoners uit landen waar AVP of PED heerst. Twee belangrijke risico's voor het krijgen van de ziekten, zo blijkt uit een door de EU gefinancierde studie.

Situatie verslechtert

De situatie rond AVP verslechtert in Europa. De afgelopen dagen was er sprake van een nieuwe golf van uitbraken in wilde zwijnen en gedomesticeerde varkens in Letland. Het gaat om 69 'achtertuin varkens' op 16 locaties en 18 gevallen bij wilde zwijnen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer