SKV breidt Pools risicogebied kalveren uit

Stichting Kwaliteitsgarantie Vleeskalverensector (SKV) heeft het risicogebied uit Polen, van waaruit geen kalveren mogen worden opgezet, flink uitgebreid. Hiermee wil de stichting de insleep van Afrikaanse varkenspest voorkomen.

SKV+breidt+Pools+risicogebied+kalveren+uit
© SKV

In de provincie Podlaskie zijn twee dode wilde zwijnen aangetroffen, die zijn gestorven aan deze agressieve varkenspestvariant. Dat was eerder deze week reden om een verbod in te stellen op het halen van kalveren uit dat gebied.

Dit gebied is uitgebreid met Losicki in de provincie Mazowieckie en Bialski en Wlodawski in de provincie Lubelskie. Dit betekent dat de bij de SKV aangesloten vleeskalverhouderijbedrijven geen kalveren uit de risicogebieden in Polen mogen opzetten.

Aanvullende voorwaarden

Voor kalveren uit het overige gebied gelden aanvullende voorwaarden. Zo mogen deze vleeskalveren niet afkomstig uit de risicogebieden en zijn niet aanwezig geweest op een controlepost of verzamelplaats in de risicogebieden.

Verder moet het paspoort van ieder kalf uit Polen digitaal aan de SKV worden verstrekt. Daarnaast moeten de vleeskalveren worden rechtstreeks vanaf de verzamelplaats naar de vleeskalverhouderij getransporteerd en per vervoerseenheid in één keer worden gelost.

Extra hygiënemaatregelen

Er dienen tevens extra hygiënemaatregelen in acht te worden genomen. Tenslotte mogen de vleeskalveren enkel vanaf het bedrijf worden afgevoerd, wanneer ze naar de slachterij gaan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 14°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
 • Maandag
  24° / 15°
  40 %
Meer weer