Keuring+Markelo+succesvol
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Keuring Markelo succesvol

Van hoog niveau. Zo roemde vorige week donderdag de jury de koeien tijdens de keuring van Markelo

Bij de vaarzen won Larson-dochter Srose 5 van de gebroeders Pinkert uit Markelo en Evert Korenberg uit Genemuiden. Ze bleef hier Jotan-telg Eline 19 van J Reijlink-Boomkamp in Markelo voor. Maatschap Ordelman-Greutink uit Gelselaar leverde hier de beste vaarzengroep.

De Markelose maatschap Pinkert-Burgers leverde met Savard-dochter Oda 200 de kampioen in de middenklasse. Het reservelint ging hier naar Cricket-telg Otina 185 van maatschap Greven-Roeterdink, eveneens uit Markelo. Die laatste leverde ook de beste bedrijfscollectie oudere koeien.

Algemeen kampioen

Greven leverde met Talent-telg Marietje 23 ook de kampioen oudere koeien, terwijl Anette 85 (V. Savard) van Aarnt Jan, Janet en Emmy Heilersig-Roelofsen hier reservekampioen werd. Marietje 23 werd ook uitgeroepen tot algemeen kampioen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer