De+Jong+Gelders+Kampioen+Veebeoordelen
Nieuws
© jvc Gelderland niet factureren

De Jong Gelders Kampioen Veebeoordelen

Linda de Jong uit Beusichem werd afgelopen zaterdag Gelders Kampioen veebeoordelen. Het niveau van de deelnemers was hoog, toch wist De Groot er nog ver bovenuit te steken.

De wedstrijd werd gehouden bij familie van 't Hof in Oosterwolde. Het was genieten met de geweldige koeien die voor deze wedstrijd van stal werden gehaald.

Linda de Jong presteerde het om met een bijna perfecte wedstrijd voor de dag te komen. Haar ochtendronde was nagenoeg foutloos en met 24 punten voorsprong ging ze de middagronde in.

Mondelinge ronde

Door ook met de mondelinge ronde zeer goed te scoren (9,3, op één na beste mondeling) wist ze haar voorsprong verder uit te bouwen op de uiteindelijke nummer 2 Dennis Nijhof uit Oene.

Ook hij scoorde erg goed met een 9,0 voor zijn mondeling. Henry Kamphuis uit Oene startte in de ochtend ook goed op een vierde plek en wist met het beste mondeling van de dag te stijgen naar de derde plek. Hij kwam net 2 puntjes te kort voor de tweede plek.

Waardevolle tips

De jury, Engbert-Jan Ruitenberg en Jan Groen, waren eensgezind en wisten de deelnemers nog waardevolle tips mee te geven voor de landelijke kampioenschappen veebeoordelen, waarschijnlijk op 20 september in Doetinchem.

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer