Brabant: juridische stappen NVV jammer

Gedeputeerde Yves de Boer van provincie Noord-Brabant vindt het jammer dat de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) juridische stappen zet tegen de BZV. 'Het staat haaks op de goede samenwerking in Brabant om de veehouderij duurzaam te maken.'

Brabant%3A+juridische+stappen+NVV+jammer
© Provincie Brabant

Bij de Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij (BZV) zijn veel partijen betrokken als de ZLTO, Brabantse Milieu Federatie, Brabantse gemeenten, kennisinstellingen en Provinciale Raad Gezondheid.

'De aanpak die alle partijen gezamenlijk hebben ontwikkeld in de Ruwenberg, heeft ook brede politieke steun in Brabant', verklaart De Boer.

Niet wachten

Alle betrokken partijen zijn er volgens de gedeputeerde van overtuigd dat het niet genoeg is om te wachten op supermarkten en consumenten om alleen duurzaam vlees te verkopen en te kopen.

'Ook aan de producentenkant moet worden gestart met de verduurzaming.'

Ontwikkelruimte

De Brabantse Zorgvuldigheidsscore Veehouderij beloont ondernemers die prestaties neerzetten met ontwikkelruimte voor hun bedrijf. 'Het is aan de ondernemers zelf om te kiezen hoe zij dat precies doen', geeft De Boer aan.

Ze kunnen die prestaties voor een belangrijk deel laten zien via certificaten die meerwaarde hebben in de markt. 'Daarnaast stimuleert de BZV innovaties bij agrarische bedrijven.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer