BLGG zoekt maïskuilen die 'anders melken'

BLGG AgroXpertus is op zoek naar snijmaïskuilen die 'anders melken' dan op grond van de analysecijfers kon worden verwacht. Deze kuilen moeten leiden tot nieuwe inzichten, gebaseerd op metingen in de pens, en kunnen ook voor snijmaïskuilen een oplossing bieden.

BLGG+zoekt+ma%C3%AFskuilen+die+%27anders+melken%27
© maisoogst

Voor het onderzoek zoekt BLGG AgroXpertus bedrijven waarvan het rantsoen uit meer dan 70 procent snijmaïs bestaat.

Het gaat om snijmaïskuilen die veel slechter of juist veel beter melken dan verwacht, met andere gehaltes dan verwacht of om kuilen die bijvoorbeeld een totaal ander ureum in de melk geven.

Vertering

'In de praktijk komt het nog regelmatig voor dat een kuil zich anders gedraagt in de koe dan op basis van de analysecijfers mocht worden verwacht', licht productmanager veehouderij Gerard Abbink bij BLGG AgroXpertus toe.

Dat heeft vaak te maken met de verteringssnelheid in de pens van koeien.' Deze werd tot nu toe berekend in de rantsoenprogramma's en voederwaarden.'

Voederwaardeonderzoek

Onlangs presenteerde BLGG AgroXpertus Penskarakter; een nieuw onderdeel bij het voederwaardeonderzoek voor graskuilen. Met deze methode wordt niet alleen gekeken naar gehaltes in kuilen, maar ook naar de vertering.

BLGG AgroXpertus wil deze nieuwe methode ook beschikbaar maken voor de analyses van snijmaïskuilen. Daar is dit onderzoek op gericht.

Aanmelden

Aanmelden van de kuilen kan via oproepkuilen@blgg.agroxpertus.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer