Meer+nutri%C3%ABnten+met+Bact%C3%A9riosol
Nieuws
© Crehumus

Meer nutriënten met Bactériosol

Bodemverbeteraar Bactériosol van Crehumus blijkt de beschikbaarheid van nutriënten en bodemleven te verbeteren. Een potproef met metingen van bodemlaboratorium Blgg geeft hogere waarden bij gebruik van Bactériosol.

In een proef met gerstkorrels gezaaid in rivierzand, waarbij de ene behandeling met bodemverbeteraar Bactériosol en de andere zonder, bepaalde Blgg dat stikstof, zwavel, kalium en calcium in grotere hoeveelheden in de bodem voorkwam als Bactériosol gebruikt werd.

Waarden voor magnesium en natrium lagen ook hoger, evenals die van organische stof, het klei-humus complex en de hoeveelheid bodemleven.

Wortelmassa

De wortelmassa in de behandeling met Bactériosol was groter dan in de controlebehandeling. De betere voedingstoffenvoorziening, gemeten aan de beschikbare hoeveelheid nutriënten in de pot, leverde een grotere groene massa bovengronds.

Weer

 • Dinsdag
  10° / -2°
  10 %
 • Woensdag
  9° / -3°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  50 %
Meer weer