Maaikwaliteit+van+Claas+met+Max+Cut
© nieuwe oogst

Maaikwaliteit van Claas met Max Cut

Claas start met de bouw van nieuwe Max Cut maaibalken. Het gaat om arbeidsbreedten van 2,60 tot 9,10 meter. Ze scoren vooral op het gebied van maaikwaliteit.

Met de Max Cut brengt Claas een compleet nieuw ontwikkelde maaibalk op de markt. Voor de productie ervan is in de Claas-fabriek in Bad Saulgau in Zuid-Duitsland een moderne montagelijn gebouwd.

Met uiterste precisie worden de hightech maaibalken in elkaar gezet. De capaciteit ligt op zo’n 60 maaibalken per dag. Het gaat om 28 verschillende modellen.

Maximale stevigheid

De boven- en onderkant van de Max Cut maaibalk is uit één stuk gemaakt, wat een maximale stevigheid garandeert. Beide delen worden luchtdicht op elkaar geschroefd.

Deze constructie maakt het mogelijk om de tandwielaandrijving in een oliebad te laten lopen. De smering is levenslang.

Lager brandstofverbruik

De gegolfde maaibalk is zodanig vorm gegeven dat de maaischijvenmodules ver naar voren steken. Samen met speciaal vorm gegeven tussenstukken zorgt dat voor een groter snijoppervlak en een optimale maaikwaliteit.

De Max Cut maaibalken zijn zo geconstrueerd dat al met 850 toeren per minuut is te werken. Bijvoorbeeld bij een tweede en derde snede. Dit vermindert het brandstofverbruik tot ongeveer 20 procent.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer