Claas+vernieuwt+Axion+800%2Dserie
© hendrik begeman

Claas vernieuwt Axion 800-serie

In een steengroeve bij het Franse Metz introduceerde Claas onlangs de nieuwe Axion 800-serie. De serie bestaat uit vier modellen van 210 tot 264 pk. De 820 van de vorige serie komt hiermee te vervallen. Daarvoor in de plaats komt de 830.

Eigenlijk is de nieuwe Axion 800-serie in februari op de Sima al in het kort voorgesteld. Deze keer een echte presentatie. Na de SIMA en Metz hadden we het geluk dat de trekker even in Nederland was en we er in het veld mee konden rijden.

Eén van de grootste veranderingen betreft de motoren. Met de nieuwe serie is Claas overgestapt van DPS- naar FPT-motoren met DOC- en SCR-emissiereductie (AdBlue). Hiermee voldoet de trekker aan de Tier 4 final (of Stage 3A) norm.

Volle vermogen

Claas hanteert een ‘Puur power strategie’. Dat houdt in dat ze niet meer met een extra powerboost werkt, maar gewoon het volle vermogen altijd ter beschikking stelt. Dat is naar de klant duidelijk: dit is het vermogen en dat is het.

Claas had op de vorige serie al een verstelbare turbo en heeft die techniek nu ook als eerste op trekkers met FPT-motoren toegepast. Dat betekent dat de motor al bij 1.200 tot 1.300 toeren de volledige turbocapaciteit heeft.

Lager motortoerental

'De trekkers hebben al bij een relatief laag toerental veel vermogen dat past bij het laag toeren concept. Bij het ploegen kun je zo ook een hogere versnelling kiezen met een wat lager motortoerental', zegt verkoopleider Bert Kuiper van Kamps de Wild.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  18° / 8°
  20 %
 • Zondag
  19° / 10°
  40 %
 • Maandag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer