Aardappeltermijnmarkt+is+richtingloos
© Nieuwe Oogst

Aardappeltermijnmarkt is richtingloos

De notering van het aprilcontract 2015 voor fritesaardappelen maakt een richtingloze indruk.

Dit constateert Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI) op basis van de noteringen van afgelopen weken.

Twee weken geleden werden contracten afgehandeld voor 13 euro per 100 kilo en vorige week zakte de notering terug tot beneden 11 euro.

Nederlands areaal

BAI wijt de meest recente dip met name aan het bekend maken van het Nederlandse aardappelareaal door het CBS. Met uitzondering van Engeland breiden alle andere landen van EU-5 hun aardappelareaal uit dit jaar.

Deze uitbreiding in combinatie met het redelijke groeiseizoen zorgen voor weinig hoopvolle verwachtingen voor wat betreft de prijsvorming. Voor de uiteindelijke opbrengsten zijn de komende weken belangrijk.

Tussen 11 en 12 euro

Deze week handhaaft de termijnmarkt voor het aprilcontract zich op een niveau tussen 11 en 12 euro per 100 kilo. Vandaag opende Eurex met een notering van 11,20 euro. Tegen de middag was sprake van een lichte daling.

Weer

 • Zondag
  13° / 2°
  10 %
 • Maandag
  14° / 6°
  60 %
 • Dinsdag
  14° / 9°
  20 %
Meer weer