Omwonenden+in+platform+bollenteelt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Omwonenden in platform bollenteelt

Bij de herstart van het Platform Duurzame bollenteelt in Drenthe komen ook plaatsen beschikbaar voor vertegenwoordigers van omwonenden en de Stichting Bollenboos.

In een persbericht meldt de provincie Drenthe dat de regionale overheden en waterbedrijven samen met de bloembollensector het platform nieuw leven inblazen.

Gedeputeerde Rein Munniksma juicht het toe dat ook omwonenden gaan deelnemen aan het platform. 'Het zorgt voor een gelijkwaardig dialoog tussen alle betrokken partijen.'

Gezamenlijke visie

Munniksma hoopt dat het platform een gezamenlijke visie kan ontwikkelen op een duurzame bollenteelt in 2020 met heldere en haalbare afspraken.

Omwonenden van bollenpercelen in Drenthe maken zich zorgen over de gezondheidsrisico's en de bedreiging voor milieu en landschap. Het bedrijfsleven heeft stappen gezet voor een verduurzaming van de teelt en minder afhankelijkheid van chemie.

Geaccepteerde sector

De overheden hebben volgens de provincie Drenthe belang bij het behalen van natuur- en waterdoelstellingen en de aanwezigheid van een economisch gezonde en geaccepteerde bloembollensector.

Weer

 • Dinsdag
  10° / 4°
  70 %
 • Woensdag
  9° / 8°
  70 %
 • Donderdag
  8° / 8°
  50 %
Meer weer