Smaakplatform+geopend+in+Bleiswijk
© Wageningen UR Glastuinbouw

Smaakplatform geopend in Bleiswijk

Bij Wageningen UR Glastuinbouw aan de Violierenweg in Bleiswijk wordt vrijdag 9 mei het IDC Smaak geopend.


In het platform IDC Smaak werken onderzoek, veredeling, teelt, handel, retail en andere betrokkenen nauw samen om de smaak van verse groenten en fruit te promoten en verbeteren.

IDC Smaak wordt geopend met een seminar met sprekers van onder meer Koppert biological systems, De Ruiters seeds, GroentenenFruit Huis en Wageningen UR.

Doel

Het doel van IDC Smaak is het overdragen van kennis rond smaak, gezondheid en meerwaardecreatie van verse groenten en fruit. Hiervoor worden innovaties op het gebied van meerwaarde bij verse groenten gedemonstreerd en doorontwikkeld.

Voorbeelden daarvan zijn innovaties om de smaak te verbeteren, de gehaltes aan gezonde inhoudsstoffen te verhogen en aan concepten om deze meerwaarde in de markt te verzilveren.

Aardbeien

Sinds januari wordt er in Bleiswijk in het kader van het IDC Smaak al een testopstelling voor de teelt van smaakvolle aardbeien met hoge gehaltes gezonde inhoudsstoffen gedemonstreerd.

Op zaterdag 10 mei opent het IDC Smaak vanaf 10 uur haar deuren voor het landelijke publiek met de manifestatie 'Feest van de Smaak!'

Smaakmarkt

Er zijn diverse smaken te ontdekken en er is veel te proeven bij diverse bijzonder kramen vol gezonde groenten en fruit op de grote smaakmarkt.

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer