Digitaal platform kans uienmarkt

Uienhandel.com biedt uientelers de mogelijkheid om digitaal partijen aan te bieden aan serieuze inkopers.

Digitaal+platform+kans+uienmarkt
© Nieuwe Oogst

'Wij gaan ervan uit dat de uiensector klaar is voor deze manier van handelen', zegt Henk Vermeer van Uienhandel.com. 'Ons streven is om binnen vijf jaar 30 procent van de transacties digitaal te laten verlopen.'

Het digitale handelsplatform voor de uienmarkt is nu ongeveer drie maanden actief. Enkele telers hebben ervaring opgedaan en inmiddels hebben zich negentien kopers geregistreerd, waaronder één commissionair.

Eerste bevindingen

Vermeer en uienverwerker Wim Waterman van Waterman Onions vertelden gisteravond tijdens een bijeenkomst in Emmeloord over de werkwijze van het platform en over de eerste bevindingen.

Uientelers kunnen via Uienhandel.com hun partijen anoniem aanmelden voor verkoop. De partijen ondergaan vooraf een onafhankelijke kwaliteitsbeoordeling door NAK Services. Geregistreerde kopers kunnen bieden op de partijen en bij een deal vindt de gebruikelijke afhandeling plaats.

Handel transparant

Inkoper Waterman is tevreden over het functioneren van Uienhandel.com. 'Voor ons is het een aanvulling op de bestaande inkoopkanalen. Het brengt ons in contact met nieuwe handelspartners en bovendien is de handel transparant.'

Waterman vindt dat de onafhankelijke beoordeling van de uienpartijen een goede indicatie geeft van de kwaliteit die hij kan verwachten. Uienhandel.com is een activiteit van Agri-E-Trade, een dochteronderneming van Agrifirm Plant.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer