Platform Varkensketen opgericht

De LTO-vakgroep Varkenshouderij, de Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV), de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Nederlandse Vereniging Diervoederindustrie (Nevedi) gaan samenwerken in het Platform Varkensketen.

Platform+Varkensketen+opgericht
© Nieuwe Oogst

De overeenkomst hiervoor werd 23 april getekend.

De vorming van een platform geeft nieuw elan aan het overleg in de varkensvleesketen en vormt daarmee ook organisatorisch een antwoord op het wegvallen van het Productschap Vee en Vlees (PVV) en het Productschap Diervoeder (PD), zegt Maarten Rooijakkers van LTO Varkenshouderij.

Ruggengraat

'De vier partijen zijn de ruggengraat van de sector. Samenwerking tussen die partijen in de keten wordt steeds belangrijker. En het is een gemeenschappelijke opgave om invulling te geven aan een verdere verduurzaming van de Nederlandse varkensketen', zegt Rooijakkers.

Een eerste ambitie van de samenwerkende organisaties is het verder uitwerken en het implementeren van het rapport ‘Recept voor duurzaam varkensvlees’. Dat rapport werd eerder dit jaar aangeboden aan staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken.

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
Meer weer