Petitie+tegen+Buijtenland+gaat+door
© Roel Dijkstra

Petitie tegen Buijtenland gaat door

De polderkinderen zetten hun actie tegen de aanleg van het Buijtenland van Rhoon, ondanks het advies van Cees Veerman.

‘Het advies wordt mooier voorgesteld dan het werkelijk is. We blijven gebonden aan de natuurdoelstellingen in de PKB (planologisch kernbeslissing)', motiveert boerendochter Sharona de Klerk. Samen met haar zus Mariëlle nam zij het initiatief een petitie te starten.

De polderkinderen willen daarmee bereiken dat het volledige plan van tafel gaat. Hun actie 'Red de polders van Rhoon' gaat dan ook door. Afgelopen week plaatsten zij drie spandoeken in de Rhoonse polders om hun boodschap kracht bij te zetten.

Handtekeningen

De petitie heeft al 36.500 handtekeningen opgeleverd. Bij 40.000 is de Tweede Kamer verplicht de kwestie opnieuw te behandelen.

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer