Kabinet investeert in toezicht natuurgebieden

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) draagt vanaf 2015 jaarlijks 100.000 euro bij aan de opleiding van buitengewone opsporingsambtenaren (boa's) in particuliere natuurgebieden.

Kabinet+investeert+in+toezicht+natuurgebieden
© Hoge Veluwe


Deze 275 boa's in dienst van particuliere werkgevers zijn zowel toezichthouder van hun eigen terrein, als ‘oren en ogen' van de politie en het Openbaar Ministerie (OM) in het buitengebied.

De opsporingsambtenaren worden in hun dagelijks werk veelvuldig geconfronteerd met overtredingen op het terrein van milieuwetgeving. Denk daarbij aan dumping van (drugs)afval, stroperij, illegaal wapenbezit voor illegale jacht en autokraken.

Samenwerking

Samen met de provincies bespraken Dijksma en minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie dat met de particuliere werkgevers van de groene boa's, gisteren tijdens een bezoek in Het Nationale Park De Hoge Veluwe .

Bij gaat om de werkgevers die zijn verenigd in Federatie Particulier Grondbezit en verder om Natuurmonumenten, De12Landschappen, Staatsbosbeheer, Sportvisserij Nederland, Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, Kroondomein Het Loo, RGV Holding en De Hoge Veluwe.

Goed beschermd

'Kwetsbare natuurgebieden, zoals de Veluwe, moeten goed beschermd worden, zodat bezoekers er plezier aan kunnen blijven beleven. Voor het toezicht zijn goed opgeleide mensen cruciaal. Daar investeren wij dus in', verzekert Dijksma.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer