Nauwere+aamenwerking+RFC+en+voedselbank
© RFC

Nauwere aamenwerking RFC en voedselbank

Royal FrieslandCampina (RFC) de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken gaan hun samenwerking intensiveren. Het doel daarvan is om mensen die onder de armoedegrens leven te voorzien van zuivelproducten.

FrieslandCampina levert ongeveer een miljoen zuivelproducten per jaar aan de voedselbanken. Als partner van Voedselbanken Nederland neemt RFC de logistieke kosten over.

Daardoor is een betere verspreiding van de zuivelproducten over de voedselbanken in Nederland mogelijk. Daarnaast stelt de zuivelaar expertise op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteitsborging en gezonde voeding beschikbaar gesteld.

Armoedegrens

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Vereniging van Voedselbanken Nederland, waarbij 149 voedselbanken zijn aangesloten, helpt een klein gedeelte van deze groep door het verstrekken van voedselpakketten.

Ruim 70 procent van de voedselbankklanten is voedselonzeker. Dat betekent dat deze mensen niet altijd de mogelijkheid hebben om voldoende of gezond en gevarieerd te eten.

Voedselpakket

Wat hun voedingsinname betreft zijn voedselbankklanten voor een groot deel afhankelijk van wat ze wekelijks in hun voedselpakket krijgen. RFC biedt daarbij nu meer zekerheid in de samenstelling daarvan.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 9°
  20 %
 • Woensdag
  15° / 11°
  50 %
 • Donderdag
  16° / 7°
  20 %
Meer weer