Bijna+100+boetes+Fries+landbouwverkeer
© jasper schel

Bijna 100 boetes Fries landbouwverkeer

De politie in Friesland heeft de afgelopen twee maanden extra controles gehouden op landbouwverkeer. Dat leverde 97 bekeuringen en 105 waarschuwingen op.

De politie keek vooral naar de technische staat van de voertuigen, uitstekende delen en juiste markering. De waarschuwingen en processen-verbaal werden voornamelijk gegeven voor verkeerde of onbrekende markeringsdriehoek, spiegels en verlichting.

Ook kwamen de agenten verkeerd bevestigde ladingen tegen, scherpe uitstekende delen en te breedte voertuigen of aanhangwagens. De verlichting werkte ook niet altijd goed. De politie controleerde in totaal 569 landbouwvoertuigen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 12°
  20 %
Meer weer