Drentse+trekkerbestuurders+krijgen+les
© Cumela (vrij)

Drentse trekkerbestuurders krijgen les

24 Medewerkers van loon- en grondverzetbedrijven volgen morgen een cursus veiligheid op de weg. De rijvaardigheidstraining is erop gericht landbouwvoertuigbestuurders bij te scholen in verkeersveilig gedrag en verkeersveilige voertuigen.

De deelnemers ervaren in de praktijk hoe landbouwvoertuigen onder glibberige omstandigheden het best onder controle kunnen worden gehouden. Daarnaast wordt in brede zin instructie gegeven over veilig deelnemen aan het verkeer met grote (land)bouwmachines.

In Drenthe vinden jaarlijks zo'n 100 aan landbouwverkeer gerelateerde ongevallen plaats. Dit aantal moet omlaag, vindt verkeersgedeputeerde Henk Brink.

Filmpjes

Naast de cursus zijn er al voorlichtingsfilmpjes te zien op RTV Drenthe over de gevaren van modder op de weg, het veilig inhalen van trekkers en de risico's van afslaand landbouwverkeer.

De training is een initiatief van het Verkeers- en Vervoerberaad Drenthe. Ze is opgezet in samenwerking met onderwijsinstelling Terra Next, brancheorganisatie Cumela Nederland en verkeersschool DIBO Emmen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  8° / 6°
  30 %
 • Vrijdag
  8° / 7°
  20 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  10 %
Meer weer