Open dag familie Fuchs in Papenhoven

‘Het wordt tijd eens te laten zien wat we van ons bedrijf gemaakt hebben’, zegt melkveehouder Jos Fuchs in Papenhoven. ‘Iedereen is welkom op de open dag op 7 juni.’

Open+dag+familie+Fuchs+in+Papenhoven
© Rob Oostwegel

De familie Fuchs stelt het bedrijf open voor publiek. Belangstellenden kunnen een kijkje komen nemen tussen 11 en 17 uur. Het bedrijf ligt aan de Schinkelkuildeweg 50 in Papenhoven (gemeente Sittard-Geleen), navigatieadres: Beemdweg 50.

De locatie van het nieuwe melkveebedrijf van Jos en Margriet Fuchs in Papenhoven is zo nieuw, dat zelfs het navigatiesysteem de straat nog niet herkent. Met het nieuwe bedrijf, dat is voorzien van de innovatiefste snufjes, kan de familie met een gerust hart de toekomst tegemoet gaan.

De familie Fuchs heeft overigens niet alleen een nieuwe melkveestal gebouwd, ook de woning, opslagloods, jongveestal en voeropslagen zijn gloednieuw.
Het nieuwe onderkomen biedt plek aan 275 melkkoeien en bijbehorend jongvee en voldoet aan de nieuwste welzijnseisen en kent veel bijzonderheden.

Compleet afsluitbaar

De stal heeft een emissiearme vloer, waar mestrobots automatisch hun werk doen. De perssappen en vervuild erfwater worden gescheiden opgevangen. De stal kent zelfs een soort ‘klimaatbeheersingssysteem’, de zeilen aan de zijkanten van de stal sluiten automatisch als het te hard waait.

De melkstal is compleet afsluitbaar om deze vorstvrij te kunnen houden. Het dak is geïsoleerd. Door de Air-Light ventilatienok komt er veel daglicht binnen, zonder dat het heel warm wordt.

Gevelbekleding

Wat misschien nog wel het meest opvalt aan de architectonisch op elkaar afgestemde en mooi landschappelijk ingepaste bedrijfsgebouwen, is de houten gevelbekleding.

‘Het is gemaakt van western red cedar, een houtsoort die veel in Canada en Noord-Amerika wordt gebruikt. Het is ‘vettig’ hout, dat wel verweerd, maar niet wegrot. Ideaal voor de gevels’, aldus Fuchs.

· Lees meer over dit nieuwe bedrijf zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer