Eerste+suikerbieten+sluiten+de+rijen
© Nieuwe Oogst

Eerste suikerbieten sluiten de rijen

De suikerbieten groeien goed. De agrarische dienst van Suiker Unie meldt dat de eerste percelen beginnen te sluiten.

Met name in het zuidoosten zijn al diverse percelen te vinden waar de rijen volledig gesloten zijn. Vooral op lichtere gronden en vroeggezaaide percelen gaat de ontwikkeling volgens Suiker Unie echt snel.

Het beeld van de groei van suikerbieten op zwaardere klei is nog wisselend. In Noord-Nederland is het relatief erg nat. De agrarische dienst van Suiker Unie schat de percelen met wateroverlast op 4 procent. Dit betreft vooral Zuid-Drenthe.

Aardappelopslag

De onkruidbestrijding heeft op de meeste plekken goed gewerkt. Soms iets te goed en is er volgens Suiker Unie sprake van enige gewasremming. Aardappelopslag is een groter probleem dan voorgaande jaren.

Weer

 • Dinsdag
  13° / 7°
  50 %
 • Woensdag
  8° / 5°
  10 %
 • Donderdag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer