FloraHolland: te veel bouwgrond

FloraHolland heeft in Aalsmeer en Naaldwijk 20 hectare bouwgrond te veel, zegt Erik Leeuwaarden, directeur Vastgoed bij de bloemenveiling, in FloraHolland Magazine.

FloraHolland%3A+te+veel+bouwgrond
© Nieuwe Oogst

De bloemenveiling probeert deze gronden een andere bestemming te geven en daarna te verhuren of te verkopen. Op de twee locaties heeft FloraHolland in totaal zo'n 60 hectare vrij uitgeefbare grond.

'Onder voorbehoud van bestemmingswijziging is in Naaldwijk een eerste perceel al verkocht aan onderwijsinstelling Lentiz', aldus Leeuwaarden.

Leegstand

Behalve met moeilijk te slijten bouwgrond heeft FloraHolland te kampen met leegstand. 'Minder toegankelijke ruimtes zonder dockboards, vooral inpandig in Naaldwijk en Aalsmeer gelegen, zijn moeilijk te verhuren', zegt de directeur Vastgoed.

Door de teruglopende klokverkoop heeft FloraHolland minder ruimte nodig voor de klok. Volgens Leeuwaarden is het lastig daarvan verhuurbare handelruimtes te maken.

Bleiswijk

Ook voor de vrijkomende locatie Bleiswijk, waarvan de klok is verhuisd naar Naaldwijk, zoekt FloraHolland alternatieve bestemmingen.

FloraHolland heeft vorig jaar 10 miljoen euro afgeboekt vanwege waardevermindering van onroerend goed.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer