Vragen+over+omgang+kabinet+met+LTO
© cda

Vragen over omgang kabinet met LTO

Kamerlid Jaco Geurts (CDA) heeft het kabinet schriftelijke vragen gesteld over de manier waarop met de inbreng van LTO Nederland wordt omgegaan. Aanleiding is de gang van zaken rond het mestbeleid.

Anderhalve week geleden publiceerde Nieuwe Oogst een overzicht van de inzet van LTO Nederland de afgelopen jaren in het mestbeleid. De conclusie luidde dat veel voorstellen voor betere regelgeving geen gehoor vonden bij de regering.

Van tafel geveegd

Geurts wil nu van de staatssecretarissen Sharon Dijksma (EZ) en Wilma Mansveld (Milieu) en minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) weten of het klopt dat het kabinet vaak met de rug naar het bedrijfsleven staat en dat bijna alle inzet van LTO van tafel is geveegd.

Hij vraagt aan Dijksma om per afzonderlijk voorstel aan te geven waarom het niet is gehonoreerd. Minister Timmermans moet aangeven welke betrokkenheid zijn ministerie had bij de onderhandelingen met Brussel over het vijfde Actieprogramma en de derogatie.

Fosfaatkunstmest

Dezelfde vraag richt Geurts ook aan de staatssecretaris van Milieu. Tenslotte wil hij van Dijksma weten of zij Kamer volledig heeft geïnformeerd over het verbod op fosfaatkunstmest. Eerder wilde ze daarop niet antwoorden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  70 %
 • Maandag
  8° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  7° / 4°
  70 %
Meer weer