455 aanvragen knelgevallenregeling

455 ondernemers hebben tot nu toe een aanvraag ingediend voor de knelgevallenregeling. Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

455+aanvragen+knelgevallenregeling
© Nieuwe Oogst

Tot gisteren hebben 3.012 boeren derogatie aangevraagd. Van hen hebben 389 aanvragers aangegeven gebruik te willen maken van de knelgevallenregeling voor fosfaat.

66 aanvragers hebben aangeven gebruik te willen maken van de knelgevallenregeling voor grasland. 32 bedrijven hebben zowel een aanvraag gedaan voor de regeling voor grasland als voor fosfaat.

Bewijzen

Boeren die een beroep doen op de knelgevallenregeling, worden moeten aantonen dat zij voor 21 maart 2014 financiële verplichtingen zijn aangegaan voor het telen van een gewas op bouwland, waardoor 80 procent grasland niet haalbaar is.

Het aantonen moet gebeuren door schriftelijke bewijzen op de sturen aan RVO.

Facturen

Voorbeelden zijn: pakbonnen of facturen voor zaaizaad, facturen van loonwerkers die grasland vernietigd hebben of maïs ingezaaid hebben, pacht-, huur- of andere overeenkomsten voor grond.

Uit de stukken moet blijken wat de verplichting inhoudt en op welke datum die is aangegaan.

Gecombineerde opgave

Tot en met deze week heeft de RVO 29.294 Gecombineerde opgaven ontvangen. Dat is 37.85 procent van het totaal. Het aantal ingediende aanvragen ligt bijna 6 procent achter op dat van vorig jaar.

Volgens een woordvoerder van RvO is er geen verband tussen de derogatieregeling en het late indienen van de Gecombineerde opgave.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer