%27Elkaar+geen+hoge+ma%C3%AFsprijs+aanpraten%27
© Mariska Bloemberg

'Elkaar geen hoge maïsprijs aanpraten'

Vanwege de aangescherpte derogatie verwacht menig melkveehouder dat de prijzen voor snijmaïs dit jaar zullen oplopen. Volgens handelaren kan dit nog wel eens meevallen.

'Het leeft heel erg onder veehouders. Ik krijg nu al telefoontjes van boeren die snijmaïs willen kopen en een prijs willen afspreken, terwijl het zaad nog maar net gezaaid is’, stelt Jos van den Brand, loonwerker en foeragehandelaar in Lithoijen.

Volgens hem is het nog veel te vroeg om de prijzen in te schatten. 'Als we een jaar krijgen met veel regen en zon, dan groeit er gigantisch veel maïs. Dat zal de prijzen drukken. We moeten elkaar dus zeker niet bang maken.’

Maximum prijsniveau

Volgens Wiegert van der Heide van Delta Voeders in Nieuw-Roden is het niet realistisch dat de prijzen dit jaar nog verder oplopen. ‘We zitten aan het maximum prijsniveau. Boeren zijn niet bereid meer te betalen.'

Momenteel liggen de prijzen bij Delta Voeders tussen de 68 en 75 euro per ton maïs (franco geleverd), afhankelijk van de kwaliteit. Deze prijzen zijn flink hoger dan voorgaande jaren.

· Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  21° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 16°
  70 %
Meer weer