CDA%3A+helderheid+in+besluit+rondom+derogatie
© CDA

CDA: helderheid in besluit rondom derogatie

CDA-Tweede Kamerlid Jaco Geurts wil inzicht in de besluitvorming rondom de onderhandelingen over de derogatie.

CDA vraagt of het kabinet bereid is afschriften van interne en externe documenten met betrekking tot onderhandelingen over het vijfde actieprogramma en de derogatie aan de Kamer beschikbaar te stellen.

Daarbij gaat het om verslagen, mails en correspondentie met en van de Europese commissie. Ook wil het CDA opheldering over het feit dat de overheid de LTO-inbreng voor het mestbeleid nauwelijks heeft meegenomen in het uiteindelijk regelgeving.

Fosfaatkunstmest

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) zou ook de Kamer niet volledig hebben geïnformeerd over het verbod op fosfaatkunstmest.

CDA wil weten wat de mening van de regering daarover is. Verder vraagt de partij of Dijksma haar excuus wil aanbieden aan de Kamer en agrarische sector over de late melding over het verbod op fosfaatkunstmest.

De vragen van Geurts zijn gericht aan de minister van Buitenlandse Zaken en staatssecretarissen van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 7°
  20 %
Meer weer