LTO-laarzenactie: selfie sturen naar Dijksma

LTO Nederland begint volgende week een laarzenactie om aandacht te vragen voor de toenemende kloof tussen politiek en praktijk.

LTO%2Dlaarzenactie%3A+selfie+sturen+naar+Dijksma
© Wellies

Onder het motto 'Stap eens wat vaker in onze laarzen' kunnen leden de overheid uitnodigen op hun bedrijf of een persoonlijke noot aan de politiek sturen.

Doel van deze actie is de politiek dichter bij de praktijk te brengen en vaker met elkaar in gesprek te raken, zegt LTO. Daardoor kan er meer begrip ontstaan over wat er dagelijks op de landbouwbedrijven gebeurt en welke impact bepaalde maatregelen hebben.

Derogatie

Directe aanleiding is de gang van zaken rond de derogatie, maar de actie heeft niet alleen betrekking op de melkveehouderij. Voor alle sectoren geldt dat het nuttig is om de politiek dichter bij de praktijk te brengen.

Komende week kunnen leden via Twitter een selfie naar staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken sturen. Op de selfie staan rubberlaarzen centraal. Boeren kunnen een leuke foto van zichzelf en de bedrijfslaarzen maken en deze twitteren naar @sharon_dijksma.

Ansichtkaart

Daarnaast kunnen leden vanaf volgende week zaterdag een persoonlijke reactie op een aan Dijksma gerichte ansichtkaart kwijt. Deze kaart wordt zaterdag 17 mei met Nieuwe Oogst meegestuurd.

Het is ook mogelijk om de staatssecretaris meteen uit te nodigen voor een bezoek aan een bedrijf. De aftrap is volgende week. Meer informatie via de sociale media en op de websites van LTO.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer