Elke+Krone+Big+X+vier+uur+op+testbank
© nieuwe oogst

Elke Krone Big X vier uur op testbank

Krone heeft geïnvesteerd in een nieuwe productiehal voor de Big X. Aan het eind van de productielijn ondergaat elke hakselaar een test van vier uur.

Krone test elke hakselaar op alle functies. Belangrijk onderdeel daarbij is de praktijksimulatie van een uur. Alle praktijkomstandigheden, op de weg en in het veld, zijn na te bootsen.

In de nieuwe fabriek werken zo’n tachtig medewerkers. De fabriek heeft bij vijf dagen per week werken een capaciteit van twee veldhakselaars per dag. Zo is er per machine 4 uur tijd voor het testen.

Verdubbeling capaciteit

De nieuwe montagelijn maakt het mogelijk om de capaciteit op jaarbasis te verhogen van driehonderd naar maximaal zeshonderd stuks. Op wereldschaal gaat het jaarlijks om een markt van zo’n drieduizend veldhakselaars.

Verdubbeling van de capaciteit is onder andere nodig om te kunnen voldoen aan de toegenomen vraag uit landen als Brazilië, Chili en China.

De hal van 265 bij 27 meter heeft 10 miljoen euro gekost. Met de bouw is in het voorjaar van 2013 begonnen. De eerste hakselaars rolden vorig jaar oktober van de band.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  15° / 13°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  80 %
Meer weer