Krone+verdubbelt+productie+hakselaars
© eigen foto Krone

Krone verdubbelt productie hakselaars

Machinefabrikant Krone bouwt op dit moment op het fabrieksterrein in het Duitse Spelle een nieuwe productiehal van 265 bij 27 meter. Vanaf 15 oktober rollen uit deze nieuwe montagehal de Big X veldhakselaars.

De nieuwbouw krijgt moderne montagestraten en een hoogbouwmagazijn. Verder krijgt de productiehal een teststations waar Krone alle functies van elk geproduceerde machine gaat controleren.

'Tot nu produceren we jaarlijks zo'n driehonderd veldhakselaars. We verwachten op termijn er jaarlijks zeshonderd te fabriceren. Een aanzienlijke uitbreiding van onze Big X montage faciliteiten is daarvoor noodzakelijk', zegt Bernhard Krone.

Toenemende vraag

Aangezien een uitbreiding van de huidige productiehal niet mogelijk was, heeft Krone besloten tot nieuwbouw. Krone investeert circa 10 miljoen euro in de nieuwe Big X productiehal.

De verwachting dat de afzet van nieuwe veldhakselaars zal verdubbelen van de huidige 300 naar 600 baseert Krone op een toenemende vraag naar de hakselaars uit de Big X serie.

Daarnaast nemen de activiteiten van Krone in nieuwe markten als China, Brazilië, Chili en Paraguay toe.

Nieuwe serie

Bovendien presenteert Krone in 2014 een nieuwe serie veldhakselaars. Deze richt zich op het segment van kleinere machines vanaf 450 pk. Dit marktsegment is goed voor circa 60 procent van de totale hakselaarsmarkt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 12°
  30 %
 • Donderdag
  15° / 13°
  80 %
 • Vrijdag
  15° / 8°
  60 %
Meer weer