Kortere+droogtijd+met+EasyCut
© eigen foto Krone

Kortere droogtijd met EasyCut

De nieuwe Krone EasyCut R320 CV maakt aanzienlijk kortere droogtijden mogelijk dan zijn voorganger, de EasyCut 320 CV-Q. Dat blijkt uit een test van de Deutsche Landwirtschafts Gesellschaft (DLG).

Uit de vergelijkende test blijkt dat er na 24 uur droogtijd duidelijk verschillen tussen de twee maaiers zijn waar te nemen.

De Easycut R 320 CV achtermaaier met high-performance kneuzer geeft na een dag een 6,4 procent hogere droge stofgehalte dan zijn voorganger met gewone stalen kneuzers.

Gras en klaver

De test is uitgevoerd in blijvend grasland en een gras/klaver mengsel. Bij een gras/klaver mengsel was het verschil na één dag kleiner (4,8 procent).

Na elke maaigang zijn de monsters gewogen. Na 24 uur werden opnieuw monsters verzameld en het drogestof percentage bepaald.

Droge stofgehalte

Er waren significante verschillen zichtbaar. Het gras dat is gemaaid met de EasyCut 320 CV-Q behaalde na 24 uur een droge stofgehalte van 38,3 procent.

Dit percentage werd met de nieuwe EasyCut R320 CV al na 17 uur bereikt. Zeven uur eerder betekent in de praktijk dat inkuilen in één dag haalbaar is.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  6° / 1°
  30 %
 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
Meer weer