%27Appel+meest+vervuilde+fruitsoort%27
© Peter van Houweling

'Appel meest vervuilde fruitsoort'

'Amerikaanse appels worden het vaakst met gewasbeschermingsmiddelen bespoten en voeren daarmee de lijst aan van de meest vervuilde fruitsoorten.'

Dat meldt Nu.nl. De online nieuwssite baseert zich op een artikel in de Huffington Post, waarin een Amerikaans onderzoek wordt aangehaald. Voor dat onderzoek zijn 48 groente- en fruitsoorten onderzocht.

De appel staat boven aan de lijst als meest behandelde product, op de voet gevolgd door aardbeien en druiven. Selderij, perziken en spinazie zijn respectievelijk goed voor de vierde, vijfde en zesde plaats.

Zorgelijk

De Amerikaanse onderzoekers noemen het zorgelijk dat er nog steeds zoveel middelen op groente en fruit worden gevonden. De middelen kunnen volgens de Amerikanen het hormoonstelsel in de war brengen en worden daarnaast vaak gelinkt aan gedragsproblemen bij kinderen.

Nederlands fruit is nagenoeg vrij van gewasbeschermingsmiddelen.

Weer

 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  6° / 3°
  90 %
 • Zondag
  5° / 3°
  60 %
Meer weer