HHNK: bijna helft middelen boven norm

In Noord-Holland boven het Noordzeekanaal zijn van 2011 tot vorig jaar 49 bestrijdingsmiddelen gevonden door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Van 21 middelen werd de norm overschreden, stelt het waterschap.

HHNK%3A+bijna+helft+middelen+boven+norm
© John Oud

De meeste stoffen werden aangetroffen in bollengebieden in de noordkop en in de polder de Vier Noorder Koggen in West-Friesland.

Noordkop

De meeste overschrijdingen (5-8 stoffen) vonden plaats in bollengebieden in de noordkop, in grote delen van West-Friesland en in het stedelijk gebied van Beverwijk.

Opvallend is dat het aantal normoverschrijdende stoffen in de Vier Noorder Koggen flink is toegenomen. De top probleemstoffen (carbendazim, pirimifos-methyl, pyraclostrobine en imidaloprid) zijn in 2013 echter allen minder vaak normoverschrijdend aangetroffen dan in 2012.

Dinoterb

In 2013 is de lijst van top probleemstoffen aangevuld met het herbicide dinoterb. Dit middel is al langer dan 10 jaar niet meer toegelaten, maar wordt desondanks door het hele beheersgebied normoverschrijdend aangetroffen.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer