Minder+aanvragen+voor+toelating+bij+Ctgb
© Nieuwe Oogst

Minder aanvragen voor toelating bij Ctgb

Bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) zijn vorig jaar 181 aanvragen voor toelating van een gewasbeschermingsmiddel ingediend.

Van de ingediende aanvragen zijn er 145 afgehandeld. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Ctgb over 2013. Het aantal ingediende aanvragen is lager dan oorspronkelijk begroot.

Meest waarschijnlijke verklaring voor de daling van het aantal aanvragen is volgens het Ctgb dat de aanvragers de dossiers niet tijdig gereed hebben.

Onduidelijkheden

Als belangrijke reden noemt het Ctgb de onduidelijkheden die leven bij de aanvragers en de grote hoeveelheiden vragen over de uitvoering van Verordening (EU) 1107/2009. Ook dat kost aanvragers veel tijd.

De beloofde vereenvoudiging als gevolg van de invoering van het zonale systeem wordt door de aanvragers niet waargenomen’, aldus het Ctgb in haar jaarverslag.

Veel capaciteit

De daling van het aantal aanvragen zou ook komen door de wens van aanvragers om zoveel mogelijk bestaande toelatingen te behouden waardoor er minder is geïnvesteerd in nieuwe aanvragen.

Het gereedmaken van aanvragen voor herregistratie of verlenging kost aanvragers veel capaciteit. Het Ctgb verwacht dat veel van de aangekondigde aanvragen dit jaar alsnog worden ingediend.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer