Vion heeft financieel gezonde positie

Vion Food had aan het eind van het boekjaar 2013 een vermogen van 425 miljoen euro en een solvabiliteit van ruim 40 procent. Dat is een financieel gezonde uitgangspositie, meldt het vandaag verschenen jaarverslag.

Vion+heeft+financieel+gezonde+positie
© Vion

De mooie cijfers zijn met name te danken aan de verkoop van Vion Ingredients. Dat leverde een boekwinst op van 781 miljoen euro en stelde de onderneming in staat zich te bevrijden van de schuldenlast.

Herstructuring

In 2013 is ook gewerkt aan de herstructurering van de foodactiviteiten in Nederland en Duitsland. Zo werd in het najaar de varkensvleesproductie op de locatie in Helmond beëindigd. Investeringen, integratie en reorganisaties moeten Vion Food weer in een gezonde positie brengen.

Dit jaar staat het doorvoeren van een nieuwe strategische koers voor de toekomst op het programma. De verwachting is dat daar over een tot twee maanden meer over bekend wordt.

Vertrouwen terugwinnen

Duidelijk is nu al dat de focus komt te liggen op voedselveiligheid en kwaliteit en op verbetering van de operationele en commerciële beleidsvoering. Alle onderdelen van Vion Food moeten gaan functioneren als één marktgericht en maatschappelijk bewust bedrijf dat verloren vertrouwen weet terug te winnen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 2°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer