Boete+Vion+15%2E000+euro
© joss thelosen

Boete Vion 15.000 euro

De tuchtrechter in Zwolle heeft Vion-dochter Encebe een boete opgelegd van 15.000 euro. Tegen het bedrijf was door toezichthouder Skal Biocontrole 20.000 euro boete geëist.


De boete is opgelegd omdat Encebe in 2012 eenmalig een partij gangbaar varkensvlees in supermarkten ten onrechte als biologisch verkocht. Vrieshuis Diepop kreeg een boete van 2500 euro omdat het bedrijf onvoldoende toezicht had gehouden op het vlees dat daar opgeslagen lag.

De rechter hield bij het vonnis rekening met het feit dat het een bewuste actie van één persoon (de toenmalige vestigingsmanager van Encebe) betrof. Ook heeft Vion inmiddels maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  7° / 3°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 4°
  50 %
 • Zondag
  8° / 4°
  70 %
Meer weer