Chefs in spé krijgen les in varkens en vlees
Vion verzorgde vandaag een workshop varkens en vlees op het ROC in Amsterdam voor de Sterklas-opleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

De chefs in spé kregen daarbij te horen en te zien wat de beste bereidingswijze is voor varkensvlees en hoe varkenshouders de smaak van het vlees beïnvloeden.
De Sterklas is de hoogste opleiding voor jonge Nederlandse koks. Het Gilde wil er met de Sterklas voor zorgen dat het vak van meesterkok op het allerhoogste niveau blijft.
Vleeskwaliteit
Ronald Klont, directeur R&D van VION Food en Jos Havekotte, innovatiemanager van VION Food, besteedden in de workshop aandacht aan vleeskwaliteit en hoe dat in de totale keten wordt beïnvloed. Een juiste behandeling en bereiding van vlees is bepalend voor de smaak en malsheid.
Als voorbeeld zien de leerlingkoks dat VION varkensvlees kan selekteren met een hoog waterhoudend vermogen. Dit vlees kan de competitie aangaan met allerlei in de markt verkrijgbare nicheproducten.
Kennis over vlees
Vion wil met deze workshop bereiken dat deze aankomende meesterkoks een goede en brede kennis over vlees krijgen. Ze zien daarbij de inspanningen van elke schakel in de keten en leren dat de juiste bereiding van groot belang is om gasten optimaal van Nederlands kwaliteitsvlees te laten genieten.
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners




Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Case Maxum 5140 Plus
Gebruikt, P.O.A.
-
Vicon Extra 332XF frontschijvenmaaier
2016, P.O.A.
-
T6030 Range Command ECO
Gebruikt, € 34.900
-
Lely Splendimo 360M 540rpm
2015, P.O.A.
Vacatures
Campagne Marketeer
LTO Bedrijven - Wageningen, Nederland
Meewerkend voorman/-vrouw teelt
IBN - Beugen
Projectmedewerker biodiversiteit
Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen - Vlagtwedde, Westerwolde
Medewerker Agrarisch Natuurbeheer
Agrarische Natuurvereniging Oost Groningen - Vlagtwedde, Westerwolde
Weer
-
Zondag21° / 14°95 %
-
Maandag19° / 12°50 %
-
Dinsdag19° / 11°75 %