Chefs+in+sp%C3%A9+krijgen+les+in+varkens+en+vlees
© Vion Food

Chefs in spé krijgen les in varkens en vlees

Vion verzorgde vandaag een workshop varkens en vlees op het ROC in Amsterdam voor de Sterklas-opleiding van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

De chefs in spé kregen daarbij te horen en te zien wat de beste bereidingswijze is voor varkensvlees en hoe varkenshouders de smaak van het vlees beïnvloeden.

De Sterklas is de hoogste opleiding voor jonge Nederlandse koks. Het Gilde wil er met de Sterklas voor zorgen dat het vak van meesterkok op het allerhoogste niveau blijft.

Vleeskwaliteit

Ronald Klont, directeur R&D van VION Food en Jos Havekotte, innovatiemanager van VION Food, besteedden in de workshop aandacht aan vleeskwaliteit en hoe dat in de totale keten wordt beïnvloed. Een juiste behandeling en bereiding van vlees is bepalend voor de smaak en malsheid.

Als voorbeeld zien de leerlingkoks dat VION varkensvlees kan selekteren met een hoog waterhoudend vermogen. Dit vlees kan de competitie aangaan met allerlei in de markt verkrijgbare nicheproducten.

Kennis over vlees

Vion wil met deze workshop bereiken dat deze aankomende meesterkoks een goede en brede kennis over vlees krijgen. Ze zien daarbij de inspanningen van elke schakel in de keten en leren dat de juiste bereiding van groot belang is om gasten optimaal van Nederlands kwaliteitsvlees te laten genieten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer