Verpakking RFC van duurzaam bos

FrieslandCampina gebruikt voortaan wereldwijd voor haar productverpakking zo veel mogelijk materiaal gemaakt van papier en hout dat aantoonbaar afkomstig is uit duurzaam beheerd bos.

Daarmee wil de onderneming bijdragen aan het wereldwijd bevorderen van duurzaam bosbeheer en het behoud ervan voor volgende generaties. Royal FrieslandCampina en PEFC Nederland ondertekenden hiervoor deze maand de beleidsverklaring duurzaam bosbeheer.

PEFC is een internationaal onafhankelijk erkend keurmerk ter bevordering van duurzaam bosbeheer.

Keurmerk

Op de verpakkingsmaterialen van FrieslandCampina staat voortaan één van de twee internationale duurzaamheidskeurmerken: het FSC- of het PEFC-keurmerk.

Het behoud van de bossen staat wereldwijd onder druk. Bossen zijn van onschatbare waarde voor mensen, dieren en planten: 80 procent van alle dier- en plantensoorten is afhankelijk van bos.

Gecertificeerd karton

FrieslandCampina mag sinds 2011 het FSC-keurmerk gebruiken. Dit keurmerk staat sindsdien op alle primaire drankenverpakkingen op de West-Europese markt. Sinds 2013 koopt FrieslandCampina al alleen FSC- of PEFC-gecertificeerde kartonnen verpakkingen voor de West-Europese markt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer