%27Samenwerking+China+krijgt+vervolg%27
© FrieslandCampina

'Samenwerking China krijgt vervolg'

Royal FrieslandCampina heeft gisteren een overeenkomst met China gesloten om te investeren in productiekwaliteit, veiligheid en duurzaamheid in dat land. Volgens algemeen directeur Cees 't Hart krijgt dit een vervolg.

'Als gevolg van de bevolkingsgroei en de toenemende welvaart in China zal de vraag naar zuivelproducten aanhouden', merkt 't Hart op.

'Nauwe samenwerking met Chinese melkveehouders, zuivelbedrijven en wetenschaps- en kennisinstellingen biedt grote kansen voor de Nederlandse zuivelsector op korte en lange termijn. Dit krijgt zeker een vervolg.'

Ontwikkelingscentrum

In november 2013 werd al, samen met Wageningen UR Livestock Research, een overeenkomst getekend voor de oprichting van het Sino-Dutch Dairy Development Centre.

Gisteren tekende Wageningen UR eveneens een contract met China.

Productiviteit

Het centrum richt zich op het verbeteren van de productiviteit, de veiligheid en het kwaliteitsniveau van de logistieke zuivelketen in China.

Nederlandse kennis op het gebied van zuivelproductie wordt gedeeld met Chinese deskundigen in de zuivelsector en experts en beleidsmakers in zuivelonderzoek en de zuivelindustrie.

Weer

 • Zaterdag
  19° / 15°
  50 %
 • Zondag
  20° / 13°
  50 %
 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
Meer weer