Rundvleesproductie China valt tegen

Ondanks steun van de Chinese overheid blijft het voor Chinese vleesveehouders lastig om voldoende rundvlees te produceren, zo meldt de Rabobank.

Ondanks die steun is het verschil in productie tussen China en de rest van de wereld groeiende. Dit betekent volgens de Rabobank dat er fors meer vlees moet worden geïmporteerd.

De Rabobank verwacht in de komende vijf jaar een jaarlijkse groei van 15 tot 20 procent aan vleesimport.

Importeur

'China werd een groot importeur van rundvlees in 2013', aldus analist Chenjun Pan van Rabobank. 'Volgens de officiële statistieken daalt de Chinese voorraad runderen sinds 2004.

'Dit komt door een gebrek aan steun van de overheid, lage productiviteit en het feit dat boeren niet bereid zijn om te investeren in de productie van rundvlees, afgeschrikt door de hoge kosten en een tekort aan arbeidskrachten.'

Langzaam herstel

Rabobank verwacht door stijgende stedelijke inkomens en steun van de overheid een langzaam herstel van de rundvleesproductie. Dit gaat niet snel genoeg om de stijgende vraag bij te houden.

Volgens de Rabobank zal China meer markten opzoeken om vlees te importeren, waarschijnlijk vanuit Brazilië en de Verenigde Staten. Op dit moment zijn de grenzen voor deze landen gesloten en wordt vooral rundvlees ingevoerd vanuit Australië.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer